Слънчев бряг

Слънчев бряг е един забележителен черноморски курорт. Ако минавате покрай него, няма начин да продължите без да го забележите. Броят и мащабите на новоспостроените хотели са изумителни, не само за българи, но и за чужденци. Ако сте били в Слънчев бряг миналата година не бихте го познали тази – изгледът му се мени с всяко изминало лято.

Интересно за Слънчев бряг е неговото създаване. В миналото той не е бил повече от два антични кладенеца, които са били любимо място за разходка на жителите на Несебър, които са черпели вода от тях. Мястот е било едно закътано заливче с фин пясък, естествени дюни и чисти води с песъчливо дъно.

Днес Слънчев бряг е един от най-посещаваните курорти през лятото, не само от българи, но и от много чужденци от цял Европа. Той предлага за всички по нещо. Има голямо разнообразие от ресторанти предлагащи храна за всеки вкус – от най-обикновените сандвичи до най-изисканите блюда от световната кухня. Нощният живот кипи, това е един от курортите с най-голям брой барове и нощни клубове, които привличат посетители от цялото черноморие. Ако пък това не Ви привлича достатъчно, ще намерите изобилие от допълнителни туристически услуги, които да разнообразят почивката ви като гмуркане, оф-роуд приключения, езда, фолклорни програми и др.

Слънчев бряг се намира и в непостредствена близост до античния град на Несебър, където тези, които се интересуват могат да почустват и опознаят древната история или просто да се насладят на една приятна разходка по малките улички със стари къщи.

  1. София – Слънчев бряг - 408км.
  2. Пловдив - Слънчев бряг - 297км.
  3. Варна – Слънчев бряг - 92км.
  4. Бургас - Слънчев бряг - 35км.

Плажът

Слънчев бряг разполага с една от най-обширните пъсъчни плажни ивици.Тук можете да се насладите на един от най-нежните пясъци по черноморието. Има зони, на които можете да наемете чадър или шезлонт, а също така и свободни плажни зони. ОТ плажа на слънчев бряг можете да наблйдавате великолепни изгреви и залези.

Нощен живот

  1. Cacao Beach Club - е мястото, което всяко лято събира ценителите на клубния саунд и популяризира хаус музиката в България с участията на световно известни DJ-и като Armin van Buuren, Victor Calderone, Fatboy Slim, Tarkan и много други.
  2. Bedroom Beach Club - е едно от най-атрактивните заведения на Cacao Beach. На плаж или на парти тук идват да се забавляват известни българи, модни поклонници или ценители на лукса.
  3. Briliantin Disco Bar - перфектният избор за ретро парти, приятна атмосфера. Подходящо за любителите на всякакъв тип музика.
  4. Cabana Piano Bar - директно върху пясъка, непруден, приятелски. Един слой дневен релакс с лаундж музика и морско сини коктейли, и нощно опиянение, щипка музика с модерни интерпретации на класически хитове.